×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 2. august 2020, Kl. 16:00 til kl. 17:00

Sct. Marie Kirkes organist, Anne Agerskov, takker af efter 6 år ved tangenterne på kirkens store Marcussen-orgel, og spiller værker fra den franske orgellitteratur af Franck, Litaize og Vierne, for til august tiltræder hun en stilling som organist og korleder ved Aarhus Domkirke.

"Jeg har haft det utroligt godt i Sønderborg, som virkelig har været mulighedernes by i musikalsk henseende for mig. Mange store musikoplevelser er det blevet til, og den store velvilje til at dyrke et frodigt musikliv i kirken og byen generelt betyder at gode idéer og flid rykker langt her. Selvom jeg føler vemod over en fantastisk tid der nu er forbi, glæder jeg mig samtidig umådeligt til alt det nye der står på spring i domkirken. Og begge dele fortjener en flot og festlig markering, synes jeg." - Anne Agerskov

På programmet er det lyriske værk Prelude, fugue et variation af César Franck, med de smukke melodier og Francks signatur; en altid nærværende yndefuld tristesse. Vi skal høre en festlig toccata over Veni Creator (Kom, sandheds Ånd, og vidne giv) af Gaston Litaize og endelig er hovedværket på koncerten Louis Viernes Symfoni No. 1, som varer en god halvtime og slutter med en fejende flot Finale.

Afslutningskoncerten med Sct. Marie Kirkes Motetkor foregår lørdag d. 3. oktober.

Afskedssalut - Orgelkoncert Anne Agerskov
Medvirkende
Anne Agerskov, organist
Sted Kirke Allé 4, 6400 Sønderborg
Pris
fri entré